Postava klape 2004.

I tenor - Ivo Coce II tenori - Vili Mihovilović i Neno Mauko baritoni - Tomo Taraš (napustio klapu u studenom) i Daniel Nakir basi - Ante Perković, Ante Blažević (napustio klapu u rujnu) i Ivan Žanić (član klape od rujna)
Voditelji klape - Jakov Košćina (napustio klapu u ožujku), Ivan Cinotti - Cima (voditelj klape od ožujka do lipnja) i Antonela Pilić - Burić (voditeljica klape od lipnja)

Upis Udruge muška klapa Čiovo u Registar udruga RH

Upis Udruge u Registar udruga Republike Hrvatske je izvršen dana 30. siječnja 2004. pod registarskim brojem 17002070.

Promjene u postavi klape Čiovo

Odlazak voditelja klape Čiovo

Jakov Košćina više nije voditelj klape Čiovo

Više o voditelju ›

Jakov Košćina

akademski operni pjevač – bariton
akademski glazbenik – klarinet i saksofon
profesor, voditelj klapa, glazbeni entuzijast…

Biografija

Jakov Košćina rođen je u Trogiru, gradu bogate povijesne i glazbene baštine, gdje je već u ranoj mladosti pokazao sklonost prema glazbi, učeči mandolinu i klarinet.

Nakon završene niže i srednje glazbene škole u Splitu, Jakov je nastavio studij u Zagrebu te diplomirao klarinet na Glazbenoj akademiji u klasi prof. Josipa Tonžetića 1992. g.

Po nagovoru primadone prof. Ljiljane Molnar Talajić, počeo je s privatnim satovima solo baritonskih dionica, pri čemu mu je ona, u tom smjeru, dala prve upute.

U periodu od 1994. do 2002. g., radio je s brojnim pedagozima u zemlji i inozemstvu (Split, Zagreb, Beč, Rim i Milano), uključujući i vrsne pjevače Carla Bergonzia i Renatu Scotto.

Jakov Košćina je u međuvremenu diplomirao i solo pjevanje, 2006. g., na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Neli Manuilenko.

U proljeće 2002. g. imao je svoj prvi zapaženi nastup na sceni Opere HNK Split, ulogom Cesare Angelottia (bariton) na premijeri opere Tosca (Giacomo Puccini), te u međuvremenu ostvario uloge i u operama Manon Lescaut (Giacomo Puccini) i Atila (Giuseppe Verdi), kao i u koncertnoj izvedbi „Nikole Šubića Zrinjskog“ na Šibenskom ljetu.

Jakov Košćina imao je solo baritonsku ulogu u koncertnoj izvedbi Carmine Burane, koja je izvedena u sklopu Zadarskog, Šibenskog i Trogirskog ljeta 2014.g.

Bio je umjetnički voditelj klape Trogir, a od veljače 2014. voditelj je klape Čiovo.

Naš maestro na Radio Splitu:

Novi voditelj klape Čiovo

Ivan Cinotti - Cima novi voditelj klape Čiovo

Više o voditelju ›

Ivan Cinotti - Cima

Ivan Cinotti – Cima, trogirski umjetnik kojeg morate upoznati, ako još niste

Ivan Cinotti – Cima trogirski akademski glazbenik, producent, snimatelj, po glazbenoj vokaciji rocker, a tako živi i ponaša se kao pravi umjetnik kojemu dogovoreni intervju i razgovor više odgovara, ne prije sedamnaest sati. No, ipak je došao u zakazano vrijeme u Gundulićevu 36 za video intervju u kojem nam je otkrio kako je započeo s glazbenim razmišljanjima te kada je osnovao prvi bend, kako su tekle svirke po nastupima i slično. No kod njega prevladava zanimljivo razmišljanje kada je riječ o pop i rock glazbi kao kulturi izričaja umjetnika i glazbenika. Sa svojim bendom CIMA često nastupa na raznovrsnim veselicama i prigodnim svirkama jer mu je profesionalno zanimanje glazbenik, a kao profesor glazbene umjetnosti predaje i u osnovnoj školi u Marini Kaštela.

Trenutno je na doktorskom studiju na Umjetničkoj akademiji u Splitu iz etnomuzikologije, piše i sklada glazbu za neke izvođače, a posebna inspiracija vezana mu je uz filmsku glazbu. Zanimljivo je još istaknuti kako je naš sugovornik polaznik, tj. student Plap Academy iz Los Angelesa koju vodi Warren Huart, koji je, između ostaloga, bio i producent grupe Aerosmith. Svakako pogledajte nešto više o ovom trogirskom umjetniku u videu.

Odlazak voditelja klape Čiovo

Ivan Cinotti - Cima više nije voditelj klape Čiovo

Nova voditeljica klape Čiovo

Antonela Pilić - Burić nova voditeljica klape Čiovo

Odlazak basa klape Čiovo

Ante Blažević više nije član klape Čiovo

Novi bas klape Čiovo

Ivan Žanić novi bas klape Čiovo

Odlazak baritona klape Čiovo

Tomo Taraš više nije član klape Čiovo