Postava klape 2006.

I tenor - Ivo Coce II tenori - Zlatko Pavlov, Neno Mauko (napustio klapu u listopadu) i Marin Buble (napustio klapu u travnju) baritoni - Neven Čatlak i Daniel Nakir basi - Ante Perković i Ivan Žanić
Voditelji klape - Jelena Buble (napustila klapu u rujnu) i Antonela Pilić - Burić (voditeljica klape od listopada)

Trogirski akvarel - HNK Split 2006.

Dar trogirskih umjetnika Splitu za 1700 godina postojanja

Ivo Coce - I tenor, Zlatko Pavlov, Neno Mauko i Marin Buble - II tenori, Neven Čatlak i Daniel Nakir - baritoni, Ante Perković i Ivan Žanić - basi

U splitskom HNK održan je koncert pod nazivom "Trogirski akvarel", dar trogirskih umjetnika Splitu za 1700 godina postojanja ili za 1701. rođendan. Idejni tvorac ovog koncerta bio je prof. Marin Rožić, a na priredbi su nastupili klape Čiovo, Tragos i Trogir, zatim Trogirski klarinet trio, HPD Petar Berislavić, KUD Kvadrilja, Narodna glazba Trogir, Josip Šustić, Antonija Mirat, Vinko Buble, Zvonko Hrabar, Ivan Poduka - Laco, Zdravko Muselin, te solist Vinko Coce, dok su stihove kazivali prvak Drame splitskoga HNK Josip Genda, pjesnikinja Marina Čapalija, Jozo Guina, Jasmina maravić i prof. Marin Rožić.

U stanci koncerta, u atriju i foajeu HNK prisutni su mogli pogledati izložbu djela poznatih trogirskih umjetnika, amatera i akademskih slikara i kipara te izložbu trogirskih flaširanih vina, a održale su se i dvije modne revije, trogirskoga majstora Gene te bračnog para Anite i Marija Galića.

Pratnja za glasovirom: Ivo Vuletić

Voditelj programa: prof. Stjepan Omero

Klapa Čiovo je nastupila sa pjesmama:

Murtilica, lipo cviće (narodna; obradio Nikola Buble)
Majko, igla i bičvica (narodna; obradio Ljubo Stipišić)

Video / Klapa Čiovo - Majko, igla i bičvica (YouTube)

Iz Slobodne Dalmacije - Objavljeno 30. 01. 2006.
Autor: Joško Brešan

"Kairos" - list Srednje strukovne škole "Blaž Jurjev Trogiranin"
broj 5 - svibanj 2006.

"Kairos" - list Srednje strukovne škole "Blaž Jurjev Trogiranin"
broj 5 - svibanj 2006.

Promjene u postavi klape Čiovo

Odlazak II tenora klape Čiovo

Marin Buble više nije II tenor klape Čiovo

Otvorena soba Ivana Duknovića - Muzej grada Trogira

Ivo Coce - I tenor, Zlatko Pavlov i Neno Mauko - II tenori, Neven Čatlak i Daniel Nakir - baritoni, Ante Perković i Ivan Žanić - basi

Klapa Čiovo nastupila u Muzeju grada Trogira prigodom otvaranja sobe Ivana Duknovića, jednog od najvećih hrvatskih renesansnih kipara, u koju je postavljena njegova "Bogorodica s djetetom" - reljef koji je prošle godine otkupljen od jedne londonske galerije i vraćen u Hrvatsku.

"Bogorodica s djetetom" od srpnja prošle godine bila je privremeno smještena i izložena u Muzeju sakralne umjetnosti u Trogiru dok za nju nije pripremljeno posebno mjesto u Muzeju grada.

Uz to Duknovićevo remek-djelo, u toj je sobi izložen i njegov kip "Putta Grbonoše", koji datira oko 1480. godine, a prikazuje dječaka Putta s grbom trogirske velikaške obitelji Cipiko, koja je posjedovala palače nasuprot katedrale.

U Trogiru i na otoku Čiovu, osim "Bogorodice s djetetom" i "Putta Grbonoše", nalaze se još četiri Duknovićeva veličanstvena kipa, istaknuo je na svečanosti akademik Igor Fisković, jedan od najboljih poznavatelja Duknovićeva života i djela.

"Otvaranje sobe s njegova dva kipa, koji kao da se sučeljavaju, jedan je od velikih događaja u hrvatskoj kulturi, a posljednjih nekoliko godina svjedoci smo brojnih konzervatorskih pothvata kojima Trogir, grad kamenarske čipke iz segetskih kamenoloma, vraća svoje vrijednosti i sjaj", istaknuo je akademik Fisković.

Važnost je Duknovićeve sobe i u tome što će stalno biti otvorena za posjetitelje i turiste koji su ju već danas u velikom broju pohodili, naglasila je ravnateljica Muzeja Fani Celio Cega, jer je, kako je dodao Fisković, važno da ljudi budu u stalnom kontaktu s tako vrijednim djelima.

Klapa Čiovo je otpjevala:

Ponistra je drivo (narodna; obradio Dinko Fio)
Projden kroz Pasike (narodna; harmonizirao Josip Veršić)
Majko, igla i bičvica (narodna; obradio Ljubo Stipišić)

U Muzeju grada Trogira otvorena soba Ivana Duknovića

TROGIR - U Muzeju grada Trogira otvorena je soba Ivana Duknovića, jednog od najvećih hrvatskih renesansnih kipara, u koju je postavljena njegova "Bogorodica s djetetom" - reljef koji je prošle godine otkupljen od jedne londonske galerije i vraćen u Hrvatsku.

"Bogorodica s djetetom" od srpnja prošle godine bila je privremeno smještena i izložena u Muzeju sakralne umjetnosti u Trogiru dok za nju nije pripremljeno posebno mjesto u Muzeju grada....

Koncert klape Čiovo

Ivo Coce - I tenor, Zlatko Pavlov i Neno Mauko - II tenori, Neven Čatlak i Daniel Nakir - baritoni, Ante Perković i Ivan Žanić - basi
Gosti na koncertu: prof. Marin Rožić i Vlado Slade - Šilović

U sklopu programa Trogirskog ljeua u dvorištu Muzeja grada Trogira održan je koncert klape Čiovo.

Gosti na koncertu bili su prof. Marin Rožić koji je ujedno bio i voditelj programa i Vlado Slade - Šilović.

26. Susret klapa Raspivano Bibinje 2006.

Ivo Coce - I tenor, Zlatko Pavlov, Neno Mauko i Marin Buble - II tenori, Neven Čatlak i Daniel Nakir - baritoni, Ante Perković i Ivan Žanić - basi

Klapa Čiovo trebala nastupiti na 26. Susretu klapa "Raspivano Bibinje" 2006. koji je otkazan zbog vremenskih neprilika.

Organizator: Općina Bibinje i Turistička zajednica Općine Bibinje

"Raspivano Bibinje" zasigurno je najpoznatiji i najstariji klapski događaj u Zadarskoj županiji. Prvi susret klapa održan je 30. srpnja daleke 1977. godine. Za vrijeme Domovinskog rata 1991. i 1992. godine te 2006. godine zbog kiše Susret nije bio održan.

Promjene u postavi klape Čiovo

Odlazak voditeljice klape Čiovo

Jelena Buble više nije voditeljica klape Čiovo

Više o voditeljici ›

Jelena Buble

Jelena Buble Paškalin rođena 1982. godine u Splitu. Osnovnu i srednju glazbenu školu pohađa u Splitu u klasi prof. Olge Račić, prof. Albine Marketić i prof. Gordane Lentić. Upisuje studij klavira u klasi prof. Đure Tikvice, na kojem je diplomirala u dobi od 21 godine u klasi prof. Roberta Gubaidullina na Glazbenoj akademiji Sveučilišta u Splitu.

Nastupala je diljem Hrvatske i u inozemstvu, a osim solističkih nastupa djelatna je kao korepetitor, te glazbenik u instrumentalnim i vokalnim komornim sastavima. Od 2003 do 2008 radi kao glazbeni pedagog, na glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu, područnom odjelu Melita Lorković u Trogiru, a od 2004 do 2013 godine radi i na Umjetničkoj akademiji u Splitu u suradničkom zvanju asistenta, kao povremeni korepetitor, te kao znanstveni novak na projektu Glazbena kultura stanovnika južne Hrvatske u sklopu kojeg se aktivno bavi etnografskim, etnomuzikološkim i antropološkim proučavanjem glazbene kulture u socijalnom kontekstu.

Danas je na doktorskom studiju na Oddelku za etnologijo i kulturno antropologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Tema njezine magistarske radnje bila je iz područja etnomuzikologije i kulturne antropologije i naslovljena je Folklorna glazbena tradicija pri oblikovanju suvremenog glazbenog identiteta mladih u srednjoj Dalmaciji (mentori, dr. sc. Svanibor Pettan i dr.sc. Rajko Muršič, Trenutno radi na disertaciji naslova Glazbeni svijet mladih na području grada Trogira: od mediteranske glazbene tradicije do turbo-folka.

U glazbenoj školi Lovro pl. Matačić radi od 2013. godine.

Odlazak II tenora klape Čiovo

Neno Mauko više nije član klape Čiovo

Nova / stara Voditeljica klape Čiovo

Antonela Pilić - Burić nova voditeljica klape Čiovo