Postava klape 2014.

I tenor - Ivo Coce II tenori - Ivo Oštrić i Marin Buble baritoni - Darko Pavišić (član klape od veljače), Jakov Košćina (član klape od veljače), Neven Čatlak i Daniel Nakir basi - Anton Zajc (član klape od veljače), Nikola Balić i Ivan Žanić (napustio klapu u siječnju)
Voditelj klape - Jakov Košćina (voditelj klape od veljače)

Promjene u postavi klape Čiovo

Odlazak basa klape Čiovo

Ivan Žanić više nije bas klape Čiovo, ali i dalje je član Udruge

Novi / stari voditelj klape Čiovo

Jakov Košćina novi voditelj klape Čiovo

Više o voditelju ›

Jakov Košćina

akademski operni pjevač – bariton
akademski glazbenik – klarinet i saksofon
profesor, voditelj klapa, glazbeni entuzijast…

Biografija

Jakov Košćina rođen je u Trogiru, gradu bogate povijesne i glazbene baštine, gdje je već u ranoj mladosti pokazao sklonost prema glazbi, učeči mandolinu i klarinet.

Nakon završene niže i srednje glazbene škole u Splitu, Jakov je nastavio studij u Zagrebu te diplomirao klarinet na Glazbenoj akademiji u klasi prof. Josipa Tonžetića 1992. g.

Po nagovoru primadone prof. Ljiljane Molnar Talajić, počeo je s privatnim satovima solo baritonskih dionica, pri čemu mu je ona, u tom smjeru, dala prve upute.

U periodu od 1994. do 2002. g., radio je s brojnim pedagozima u zemlji i inozemstvu (Split, Zagreb, Beč, Rim i Milano), uključujući i vrsne pjevače Carla Bergonzia i Renatu Scotto.

Jakov Košćina je u međuvremenu diplomirao i solo pjevanje, 2006. g., na Umjetničkoj akademiji u Splitu, u klasi prof. Neli Manuilenko.

U proljeće 2002. g. imao je svoj prvi zapaženi nastup na sceni Opere HNK Split, ulogom Cesare Angelottia (bariton) na premijeri opere Tosca (Giacomo Puccini), te u međuvremenu ostvario uloge i u operama Manon Lescaut (Giacomo Puccini) i Atila (Giuseppe Verdi), kao i u koncertnoj izvedbi „Nikole Šubića Zrinjskog“ na Šibenskom ljetu.

Jakov Košćina imao je solo baritonsku ulogu u koncertnoj izvedbi Carmine Burane, koja je izvedena u sklopu Zadarskog, Šibenskog i Trogirskog ljeta 2014.g.

Bio je umjetnički voditelj klape Trogir, a od veljače 2014. voditelj je klape Čiovo.

Naš maestro na Radio Splitu:

Novi bas klape Čiovo

Anton Zajc novi bas klape Čiovo

Novi bariton klape Čiovo

Darko Pavišić novi bariton klape Čiovo

Koncert korizmenih pučkih napjeva - Puče moj 10

Kao dio Pučkih pivača iz Slatina nastupili su članovi klape Čiovo:

Ivo Coce - I tenor, Ivo Oštrić i Marin Buble - II tenori, Darko Pavišić i Neven Čatlak - baritoni, Nikola Balić i Anton Zajc - basi

U konkatedrali Sv. Petra u Splitu na Veliki ponedjeljak u sklopu "Dana kršćanske kulture" održava se tradicionalni koncert korizmenih pučkih napjeva.

Nastupili su zborovi i pučki pivači: Vranjic, Tugare, Kučine, Stobreč, Krilo Jesenice, Slatine, Kamen, Veli Varoš, Kaštel Lukšić, Vinišće, Trilj i Mravince.

Voditeljica programa: Jelena Hrgović

Uvodna molitva i pozdrav: don Radojko Vidović, župnik Konkatedrale sv. Petra

Pučki pivači iz Slatina nastupili su sa napjevima:

Split: Održana tradicionalna smotra pučkih napjeva Puče moj

Pučke skupine ili župski zborovi iz različitih župa Splitsko-makarske nadbiskupije ovim putem široj publici predstavljaju dio svoje duhovno-kulturne baštine

U konkatedrali sv. Petra u ponedjeljak, 14. travnja, u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture održana je tradicionalna smotra pučkih napjeva pod nazivom "Puče moj 2014." koja svake godine na Veliki ponedjeljak uvodi u dramatiku Velikoga tjedna i pripravlja za slavlje najvećega kršćanskog blagdana Uskrsa....

U Splitu održana tradicionalna smotra pučkih napjeva

  • Preneseno sa - (Informativna Katolička Agencija)

Split, (IKA) - U konkatedrali Sv. Petra u Splitu u ponedjeljak 14. travnja u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture održana je tradicionalna smotra pučkih napjeva pod nazivom "Puče moj 2014." koja svake godine na Veliki ponedjeljak uvodi u dramatiku Velikoga tjedna i pripravlja za slavlje najvećega kršćanskog blagdana Uskrsa....

Split: Tradicionalna smotra pučkih napjeva Puče moj 2014.

U sklopu Dana kršćanske kulture

U konkatedrali sv. Petra u ponedjeljak, 14. travnja u sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture održana je tradicionalna smotra pučkih napjeva pod nazivom „Puče moj 2014.“ koja svake godine na Veliki ponedjeljak uvodi u dramatiku Velikoga tjedna i pripravlja za slavlje najvećega kršćanskog blagdana Uskrsa....

Tradicionalna smotra korizmenih pučkih napjeva

U sklopu manifestacije Dani kršćanske kulture održana je u konkatedrali Sv. Petra u Splitu u ponedjeljak, 14. travnja tradicionalna smotra pučkih napjeva, koja ove godine nosi naziv "Puče moj 2014.". Smotra svake godine na Veliki ponedjeljak uvodi u dramatiku Velikoga tjedna i pripravlja za slavlje najveće kršćanske svetkovine Uskrsa....

Izvanredna Izborna Skupština Udruge muška klapa Čiovo

Prisutni: Ivo Coce, Marin Buble, Ivo Oštić, Neven Čatlak, Daniel Nakir, Nikola Balić i Anton Zajc
Odsutni: Darko Pavišić i Ivan Žanić

Na izvanrednoj Izbornoj Skupštini održanoj 19. rujna 2014. u Slatinama donesena je odluka o promjeni osobe ovlaštene za zastupanje klape.

Za predsjednika je umjesto Daniela Nakira izabran Marin Buble za mandatno razdoblje od četiri (4) godine, pa je tim određena osoba ovlaštena za zastupanje i predstavljanje klape. Za tajnika Udruge je izabran Neven Čatlak.